Zapečené gnocchi s blaťáckým zlatem
Ingredience na zapečené gnocchi s blaťáckým zlatem
-
500g gnocchi
-
200g špenátových lístků
-
150g anglické slaniny
-
150g sýra Blaťácké zlato
-
80g strouhaného sýra
-
200 ml smetany na vaření
-
sůl a pepř podle chuti
Postup přípravy zapečených gnocchi s blaťáckým zlatem
Gnocchi uvaříme podle návodu nebo si je připravíme podle domácí receptury. Když jsou vařené, vyndáme je z hrnce zapékací nádoby a do vařící vody po nočkách zatím vhodíme špenátové lístky. Necháme je povařit asi 20 vteřin, pak je také scedíme a přidáme do zapékací nádoby k nokům, osolíme a opepříme dle chuti, přidáme nastrouhaný sýr a vše zalijeme smetanou na vaření.
Ještě než dáme noky zapéct do trouby, tak si připravíme anglickou slaninu. Anglickou slaninu pokrájíme na malé nudličky a na rozehřáté pánvi orestujeme do křupava. Opečenou slaninu přidáme k nokům do zapékací misky. Nakonec nakrájíme Blaťácké zlato na malé kostičky a misku kostičkami posypeme.
V troubě necháme asi 10-15 minut zapékat. Můžeme oboustranně nebo i na grilu. Důležité je, aby se nám rozpustilo Blaťácké zlato a všechny chutě se nám v troubě pěkně spojily.