Recept na gnocchi s hroznovým vínem
Uvařte si netradiční noky s hroznovým vínem a sýrem ementál.
Ingredience na gnocchi s hroznovým vínem
- 500g gnocchi
- 100 g másla
- 150 g sýra ementál
- 3 špetky soli
- 3 špetky čerstvě namletého pepře
- 300 g menších kuliček modrého hroznového vína
- 1/2 svazku pažitky
Postup přípravy receptu gnocchi s hroznovým vínem
Gnocchi uvaříme podle domácí receptury. Zde nemůžeme použít již koupené noky, protože do těsta budeme zabalovat kuličky hroznového vína.
Poté co si připravíte těsto na noky, tak z něj utvořte válečky asi 2 cm široké a nakrájejte je na stejně velké kousky, aby se do něj vešla kulička hroznového vína. Do každého noku zabalte kuličku hroznového vína a spoj těsta raději zpevněte zatlačením vidličky.
Gnochci vařte v osolené vroucí vodě dokud nevyplavou na povrch. Noky polijte rozpuštěným máslem, posypte sýrem ementál, opepřete dle chuti a ozdobte čerstvou pažitkou.