Recept na gnocchi s hroznovým vínem

 

Uvařte si netradiční noky s hroznovým vínem a sýrem ementál.

Ingredience na gnocchi s hroznovým vínem

  • 500g gnocchi
  • 100 g másla
  • 150 g sýra ementál
  • 3 špetky soli
  • 3 špetky čerstvě namletého pepře
  • 300 g menších kuliček modrého hroznového vína
  • 1/2 svazku pažitky

 

Postup přípravy receptu gnocchi s hroznovým vínem

Gnocchi uvaříme podle domácí receptury. Zde nemůžeme použít již koupené noky, protože do těsta budeme zabalovat kuličky hroznového vína.

 

Poté co si připravíte těsto na noky, tak z něj utvořte válečky asi 2 cm široké a nakrájejte je na stejně velké kousky, aby se do něj vešla kulička hroznového vína. Do každého noku zabalte kuličku hroznového vína a spoj těsta raději zpevněte zatlačením vidličky.

 

Gnochci vařte v osolené vroucí vodě dokud nevyplavou na povrch. Noky polijte rozpuštěným máslem, posypte sýrem ementál, opepřete dle chuti a ozdobte čerstvou pažitkou.