Gnocchi s kuřecí kari omáčkou
Ingredience na gnocchi s kuřecí kari omáčkou
-
500g gnocchi
-
500g kuřecích prsou
-
1 kostka bylinkový bujon
-
2 ks taveného sýra (nejlépe Smetanino)
-
2 ks červené papriky papriky
-
1 větší cibule
-
2 stroužky česnku
-
kari koření
-
200ml smetany
-
máslo
-
sůl
Postup přípravy gnocchi s kuřecí kari omáčkou
Nadrobno nakrájíme větší cibuli a na plátky pokrájíme dva stroužky česneku. Červenou papriku nakrájíme na drobné kostičky. Kuřecí maso omyjeme a nakrájíme na nudličky.
Na trošce másla dáme zpěnit nakrájenou cibulku a česnek, přidáme kuřecí maso, osolíme a necháme chvilku restovat. Přidáme pokrájenou červenou papriku, vše zalijeme smetanou a přidáme kari kořenoí podle chuti. Do omáčky přidáme 2 obdélníky taveného sýru a kostku bylinkového bujonu a počkáme, než se sýr a bujon v omáčce rozpustí. Na závěr omáčku dosolíme podle chuti.
Gnocchi uvaříme podle návodu nebo si je připravíme podle domácí receptury. Poté je promícháme s kuřecím masem v kari omáčce a ozdobíme čerstvou bylinkou.