Gnochcci s rajčatovou omáčkou
Ingredience na gnocchi s rajčatovou omáčkou
-
500g gnocci
-
plechovka loupaných rajčat
-
balíček mozzarelly
-
250g kuřecích prsou
-
3 stroužky česneku
-
pepř, sůl
-
oregáno a bazalka
Postup přípravy gnocchi s rajčatovou omáčkou
Gnocchi klasicky uvaříme ve vroucí vodě. Můžeme do vody přidat kapku olivového oleje a počkáme dokud nám většina noků nevyplave na hladinu. Mezitím si na rozehřáté pánvi orestujeme na kolečka nakrájený česnek. Kuřecí maso pokrájíme na kostičky a přidáme na pánev a dále restujeme i s česnekem. Jakmile bude kuřecí maso opečené, přidáme plechovku loupaných rajčat. Vše klasicky opepříme a osolíme a přidáme bazalkou a trochou oregana. Dusíme pod pokličkou, než se vypaří větší část šťávy z rajčat. Jakmile bude směs hustší, přidáme nakrájenou mozzarellu, která se krásně rozpustí.