Gnochcci s rajčatovou omáčkou

Ingredience na gnocchi s rajčatovou omáčkou

  •     500g gnocci

  •     plechovka loupaných rajčat

  •     balíček mozzarelly

  •     250g kuřecích prsou

  •     3 stroužky česneku

  •     pepř, sůl

  •     oregáno a bazalka


Postup přípravy gnocchi s rajčatovou omáčkou

Gnocchi klasicky uvaříme ve vroucí vodě. Můžeme do vody přidat kapku olivového oleje a počkáme dokud nám většina noků nevyplave na hladinu. Mezitím si na rozehřáté pánvi orestujeme na kolečka nakrájený česnek. Kuřecí maso pokrájíme na kostičky a přidáme na pánev a dále restujeme i s česnekem. Jakmile bude kuřecí maso opečené, přidáme plechovku loupaných rajčat. Vše klasicky opepříme a osolíme a přidáme bazalkou a trochou oregana. Dusíme pod pokličkou, než se vypaří větší část šťávy z rajčat. Jakmile bude směs hustší, přidáme nakrájenou mozzarellu, která se krásně rozpustí.