Recept na gnocchi s houbami
Ingredience na gnocchi s houbami
-
500g gnocchi domácí nebo koupené
-
olivový olej
-
lesních huby nebo žampiony dle chuti (sušené namočíme 2h předem)
-
sůl
-
pepř
-
kmín
-
bazalka
-
balzamikový ocet
-
zelená petržel
-
(200g kuřecích prsou a smetana)
Postup přípravy receptu na gnocchi s houbami (a kuřecím masem)
V hrnci nebo na pánvi rozehřejeme olivový olej, přidáme směs lesních hub a za stálého míchání opékáme. Po chvíli osolíme, opepříme, přidáme špetku mletého kmínu, tři špetky sušené bazalky a půl lžíce balzamikového octu. Zde můžete přilít i trochu suchého červeného vína. Dále vše podlijeme asi jednou deci horké vody. Ještě chvíli podusíme a poté ke směsi přidáme gnocchi uvařené dle návodu. Přidáme dvě hrsti nasekané petrželky, možno i trochu čerstvé bazalky, pečlivě promícháme a podáváme.
Kdo má rád spíše omáčky, může k houbám přidat i trochu smetany na vaření. Recept můžeme vylepšit i přidáním kuřecího masa nakrájeného na kostičky, které zprudka osmahneme a zalijeme smetanou. Přidáme najemno nakrájené hříbky a podusíme. Dle chuti dosolíme a dopepříme.