Tvarohové gnocchi s borůvkami
Ingredience na tvarohové gnocchi s borůvkami
-
250g tvarohu
-
1 vejce
-
trocha soli
-
7 lžic dětské krupice
-
borůvky
-
moučkový cukr
-
šlehačka
Postup přípravy tvarohových gnocchi s borůvkami
Těsto na tvarohové noky vytvoříme smíchanám tvarohu, vejce a dětské krupice (v případě potřeby přidáme trochu soli a hrubé mouky). Vzniklé těsto rozdělíme na dva kusy a z každého kusu uděláme váleček o průměru asi 3 cm, který rozkrájíme na asi 3cm dlouhé nočky. Všechny noky vysypeme do vroucí, mírně osolené vody a vaříme 3-5 minut. Jakmile vyplavou nočky na povrch, jsou zpravidla hotovy. Je dobré jeden vytáhnout a rozkrojit a zkusit, zda už jsou noky hotovy. Pokud už jsou noky uvařeny, jen je scedíme a necháme okapat.
Borůvky rozmačkáme, nebo rozmixujeme s cukrem, necháme trochu povařit a borůvkovou omáčku máme hotovou. Vše nakonec ozdobíme šlehačkou, nebo zakysanou smetanou. Tento recept udělá radost především vašim dětem, ale i dospěláci si určitě pochutnají.