Recept na gnocchi s jablky
Ingredience na gnocchi s jablky
-
800g jablek
-
600g gnocchi - polotovar
-
6 lžic citrónové šťávy
-
4 lžíce nasekaných oříšků
-
200g brusinek
-
150g jablečné šťávy
-
4 lžíce cukru
-
50g másla
-
3 lžíce medu
Postup přípravy gnocchi s gorgonzolou
Jablka omyjeme a nakrájíme na plátky, které vložíme do vody s citrónovou šťávou. Mezitím si jablečnou šťávu nalijeme na hrnce, přidáme 4 lžíce cukru a přivedeme k varu. Poté do vařící jablečné šťávy přidáme brusinky a necháme chvíli vařit. Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme vařené gnocchi, které jsme si uvařili dle návodu na obalu. Na pánev přidáme dále jablka nakrájená na plátky a dusíme cca 5 minut. Nakonec přidáme jablečnou šťávu s brusinkami a med. Na ozdobu posypeme nasekanými oříšky a mžeme podávat.