Gnocchi s gorgonzolou

Ingredience na gnocchi s gorgonzolou

  • 500g gnocchi

  • 200ml sladké smetany

  • 100g sýra Gorgonzola

  • 2 stroužky česneku

  • 2 menší cibule

  • nasekaná petrželová nať

  • olivový olej

  • 1 lžička hladké mouky

  • sůl

  • pepř

 

Postup přípravy gnocchi s gorgonzolou


Nejdříve oloupeme cibuli a nakrájíme ji na kostičky. Poté ji osmahneme na olivovém oleji s utřeným česnekem. Do pánvé přídáme lžíci hladké mouky, přilijeme sladkou smetanu a vše zamícháme. Gorgonzolu nadorbíme na malé kousky a přidáme do pánve. Gorgonzolovou omáčku osolíme a opepříme.
 
Gnocchi si připravíme podle domácího receptu nebo uvaříme dle návodu na obalu hotových gnocchi. Hotové gnocchi promícháme s gorgonzolovou omáčkou. Před podáváním posypeme jednotlivé porce nasekanou petrželkou.