Gnocchi s gorgonzolou
Ingredience na gnocchi s gorgonzolou
-
500g gnocchi
-
200ml sladké smetany
-
100g sýra Gorgonzola
-
2 stroužky česneku
-
2 menší cibule
-
nasekaná petrželová nať
-
olivový olej
-
1 lžička hladké mouky
-
sůl
-
pepř
Postup přípravy gnocchi s gorgonzolou
Nejdříve oloupeme cibuli a nakrájíme ji na kostičky. Poté ji osmahneme na olivovém oleji s utřeným česnekem. Do pánvé přídáme lžíci hladké mouky, přilijeme sladkou smetanu a vše zamícháme. Gorgonzolu nadorbíme na malé kousky a přidáme do pánve. Gorgonzolovou omáčku osolíme a opepříme.
Gnocchi si připravíme podle domácího receptu nebo uvaříme dle návodu na obalu hotových gnocchi. Hotové gnocchi promícháme s gorgonzolovou omáčkou. Před podáváním posypeme jednotlivé porce nasekanou petrželkou.