Recept na špenátové gnocchi
Ingredience na špenátové gnocchi
-
500g gnocchi domácích nebo kupovaných
-
250g mraženého nebo čerstvého špenátu
-
olivový olej
-
2 cibule
-
4 stroužky česneku
-
smetana
-
sůl
-
pepř
-
čerstvá bazalka
-
parmazán nebo eidam
Postup přípravy receptu na špenátové gnocchi
Na drobno nakrájenou cibuli osmahneme na olivovém oleji. Mražený špenát přidáme do pánve k cibuli (čerstvý nakrájíme a vhodíme do pánve). Špenát necháme rozmrazit a rozvařit, osolíme, opepříme a zalijeme troškou smetany. Poté vhodíme pár nakrájených lístků bazalky (můžeme použít i sušenou, pokud nemáme čerstvou bazalku) a na závěr přidáme prolisovaný česnek. Nočky uvařené podle návodu (vaříme ve slané vodě dokud nevyplavou) vhodíme ke směsi, pečlivě promícháváme, aby nočky dobře nasákly chuť špenátu a posypeme nastrouhaným parmazánem nebo eidamem.