Recept na špenátové gnocchi

Ingredience na špenátové gnocchi

  • 500g gnocchi domácích nebo kupovaných

  • 250g  mraženého nebo čerstvého špenátu

  • olivový olej

  • 2 cibule

  • 4 stroužky česneku

  • smetana

  • sůl

  • pepř

  • čerstvá bazalka

  • parmazán nebo eidam

 

Postup přípravy receptu na špenátové gnocchi

Na drobno nakrájenou cibuli osmahneme na olivovém oleji. Mražený špenát přidáme do pánve k cibuli (čerstvý nakrájíme a vhodíme do pánve). Špenát necháme rozmrazit a rozvařit, osolíme, opepříme a zalijeme troškou smetany. Poté vhodíme pár nakrájených lístků bazalky (můžeme použít i sušenou, pokud nemáme čerstvou bazalku) a na závěr přidáme prolisovaný česnek. Nočky uvařené podle návodu (vaříme ve slané vodě dokud nevyplavou) vhodíme ke směsi, pečlivě promícháváme, aby nočky dobře nasákly chuť špenátu a posypeme nastrouhaným parmazánem nebo eidamem.