Gnocchi s červeným vínem a žampiony

Ingredience na gnocchi s červeným vínem a žampiony

  • 500g gnocchi

  • olivový olej

  • 1 střední cibule

  • 3-4 stroužky česneku

  • cca 8 žampionů

  • několik plátků šunky

  • 2-3 dcl červeného vína

  • sůl a pepř dle chuti

  • bazalka

  • tymián

Postup přípravy gnocchi s červeným vínem a žampiony

Noky uvaříme podle návodu na obalu nebo si je připravíme dle domácí receptury.

 

Na pánev dáme trochu olivového oleje a osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku. Postupně přidáváme na plátky pokrájený česnek, žampiony a šunku pokrájenou na kostičky. Podle potřeby podlijeme vodou nebo červeným vínem a chvíli podusíme. Kdo podleje vínem místo vody, tak bude mít výraznější chuť. Dochutíme solí, bazalkou, tymiánem a pepřem jen zlehka, aby jídlo nebylo moc pálivé. Na závěr podlijeme červeným vínem.



Na závěr uvařené gnocchi zalijeme omáčkou z červeného vína a podáváme. Doporučujeme si k jídlu dát sklenku dobrého červeného vína, které výborně zvýrazní chuť gnocchi.