Gnocchi s červeným vínem a žampiony
Ingredience na gnocchi s červeným vínem a žampiony
-
500g gnocchi
-
olivový olej
-
1 střední cibule
-
3-4 stroužky česneku
-
cca 8 žampionů
-
několik plátků šunky
-
2-3 dcl červeného vína
-
sůl a pepř dle chuti
-
bazalka
-
tymián
Postup přípravy gnocchi s červeným vínem a žampiony
Noky uvaříme podle návodu na obalu nebo si je připravíme dle domácí receptury.
Na pánev dáme trochu olivového oleje a osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku. Postupně přidáváme na plátky pokrájený česnek, žampiony a šunku pokrájenou na kostičky. Podle potřeby podlijeme vodou nebo červeným vínem a chvíli podusíme. Kdo podleje vínem místo vody, tak bude mít výraznější chuť. Dochutíme solí, bazalkou, tymiánem a pepřem jen zlehka, aby jídlo nebylo moc pálivé. Na závěr podlijeme červeným vínem.
Na závěr uvařené gnocchi zalijeme omáčkou z červeného vína a podáváme. Doporučujeme si k jídlu dát sklenku dobrého červeného vína, které výborně zvýrazní chuť gnocchi.