Recept na gnocchi s houbami

Ingredience na gnocchi s houbami

  • 500g gnocchi domácí nebo koupené

  • olivový olej

  • lesních huby nebo žampiony dle chuti (sušené namočíme 2h předem)

  • sůl

  • pepř

  • kmín

  • bazalka

  • balzamikový ocet

  • zelená petržel

  • (200g kuřecích prsou a smetana)

 

Postup přípravy receptu na gnocchi s houbami (a kuřecím masem)

V hrnci nebo na pánvi rozehřejeme olivový olej, přidáme směs lesních hub a za stálého míchání opékáme. Po chvíli osolíme, opepříme, přidáme špetku mletého kmínu, tři špetky sušené bazalky a půl lžíce balzamikového octu. Zde můžete přilít i trochu suchého červeného vína. Dále vše podlijeme asi jednou deci horké vody.  Ještě chvíli podusíme a poté ke směsi přidáme gnocchi uvařené dle návodu. Přidáme dvě hrsti nasekané petrželky, možno i trochu čerstvé bazalky, pečlivě promícháme a podáváme.

 

Kdo má rád spíše omáčky, může k houbám přidat i trochu smetany na vaření. Recept můžeme vylepšit i přidáním kuřecího masa nakrájeného na kostičky, které zprudka osmahneme a zalijeme smetanou. Přidáme najemno nakrájené hříbky a podusíme. Dle chuti dosolíme a dopepříme.